Tasha Alexander: Aranykor

Ár: 600 Ft

Megvásárolható

1585
A keresztény világ leghatalmasabb uralkodója, Spanyol Fülöp esküt tesz, hogy egész Európában helyreállítja a katolikus hitet. Egyedül Anglia áll az útjában: egy gyenge elszegényedett nemzet, amelyen egy protestáns nő uralkodik.
I. Erzsébet királynő uralkodása a háborúk, szenvedélyek és látványos teljesítmények kora volt. A regényben vérszomjas trónkövetelőkkel és családon belüli árulással találja magát szemben. A tizenhatodik század végi Európa vallási és politikai áramlatainak változásait árgus szemekkel követő Erzsébet nyílt kihívással szembesül II. Fülöp spanyol király részéről, aki eltökélte, hogy erős hadseregével és a tengereket uraló armadájával visszatéríti Angliát a katolikus hitre.
A birodalma védelmében megvívandó háborúra való felkészülés közepette Erzsébet küzdelmesen keresi az egyensúlyt a királyok hagyományos kötelességei és egy váratlanul támadt gyenge pont, a tengerész Sir Walter Raleigh iránt érzett szerelem között. Ám a férfi tiltott dolog marad a királynő számára, ki életével és vérével az országára esküdött fel.
Amíg azonban a külfölddel van elfoglalva, az árulás belülről rothasztja a csillogó-villogó királyi trónt. Legbizalmasabb tanácsadója gyilkos összeesküvést leplez le, mely letaszíthatta volna őt a trónról, és talán saját unokahúga, Stuart Mária is az árulók között van.
Az Aranykor egy izgalmas korszak történetét meséli el: egy asszonyét, aki azért vív keresztes háborút, hogy szerelmét kordában tarthassa, hogy ellenségeit eltiporja és hogy a nyugati világ közkedvelt ikonjaként megszilárdítsa helyzetét.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző