Anna Porter: Gyilkosság a könyvvásáron

Ár: 500 Ft

Megvásárolható

Kategória:

Margaret Drury Carter lesz az idei frankfurti könyvvásár sztárja – Marsha Hillier, az ügynöke legalábbis így tervezte. Húszmillió dollárt fizetett az írónő következő három könyvének nemzetközi jogaiért – anélkül, hogy eddig akár egyetlen betűt is látott volna belőlük – , hogy aztán jó pénzért adja tovább a könyvvásáron a kollégáknak.
Az ünnepélyes megnyitón, amelyre csak a nemzetközi könyvkiadás elitje hivatalos, mindenki Marsha üzletéről beszél. Miközben homár és pezsgő mellett elhangzanak a könyvvilág legújabb pletykái, Marsha reméli, hogy sikerül kicsikarni az ügynöktől, Andrew Mylestól Margaret új regényének első fejezetét. Erre azonban nem kerülhet sor, Marsha ugyanis holtan találja Andrew-t egy fotelban.
Gyanúsított van éppen elég – a New York-i ügynököt nem sokan kedvelték. Marshát is kihallgatja – és gyanúsítja – a frankfurti rendőrség. Hiszen egy botrány alaposan megemelheti a drágán megvásárolt jogok értékét. A népszerű írónő azonban keresztülhúzza Marsha számításait: Andrew halálától mélyen megrendülve elutazik Frankfurtból.
Másnap este a gyilkos ismét lesújt. Az áldozat egy angol kiadó tulajdonosa, utoljára ő kínálta a legtöbbet Margaret regényeinek nemzetközi jogaiért. Lassan Marsha is félteni kezdi az életét. És nem alaptalanul. New Yorkba visszatérve néhány kellemetlen meglepetés várja. Rá kell jönnie, hogy a könyvcsinálás gyilkos üzlet is lehet…

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző