Juan Gómez-Jurado: Júdás a Vatikánban

Ár: 700 Ft

Megvásárolható

Kategória:

Róma, 2005. április 2. II. János Pál pápa meghal.
A világ szeme Rómára szegeződik. A Szent Péter teret hívők százezrei lepik el, hogy búcsút vegyenek a pápától, s ugyanakkor várják, hogy a száztizenöt bíborosból álló konklávé megválassza az új szentatyát.
A borulékony rendért a Vatikán biztonsági szolgálata a felelős, amikor azonban két bíboros megcsonkított holttestét és a helyszínen hagyott vallási jelképekre utaló írásos üzeneteket felfedezik, kényszerűségből a rendőrséghez fordulnak segítségért. A nyomozás vezetését Paola Dicantira, a különlegesen képzett, de kevéssé tapasztalt kriminálpszichológusra bízzák.
A fiatal felügyelőnő munkája során a Vatikán legsötétebb titkait kénytelen feszegetni, amikor is dicstelen összefonódásokról lebbenti fel a fátylat a Vatikán legfelsőbb köreiben, és tudomást szerez egy olyan központ létezéséről, ahol szexuális bűncselekményekkel megvádolt katolikus papok rehabilitációja, illetve rejtegetése folyik.
Dicanti eszközei és segítőtársai erősen korlátozottak, ráadásul két ismeretlent ültetnek a nyakába: a vatikáni Fabio Dante főfelügyelőt, aki inkább csak a saját mundér becsületét védi, és a gyilkos elfogásánál fontosabbnak tartja az elhallgatást, illetve a rendkívül vonzó Fowler tiszteletest, egy észak-amerikai tábori lelkészt, aki sötét titkokat őriz: a saját múltját.
A sorozatgyilkos újabb merényletre készül, ezért őrült versenyfutás kezdődik, amelyben ördögi fordulatok és képtelen helyzetek váltják egymást. Alapvetően kínban van mindenki, és többnyire semmi sem az, aminek látszik.
A pergő, politikai pikantériában, izgalmakban és rejtvényekben bővelkedő regényt – ez évi megjelenését követően – eddig tizenkilenc nyelvre fordították le spanyolról.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző