Candace Bushnell: Négy szőke

Ár: 400 Ft

Megvásárolható

Kategória:

Első könyvével, a Szex és New Yorkkal, Candace Bushnell a felső tízezer, a New York-i kulturális elit, Manhattan világát célozta meg. Most a helyszín ismét New York, ismét Manhattan. A négy történet főszereplője négy nő. Szőkék. De nem egyformák. Még csak nem is ismerik egymást.
A könnyű kis szöszi, Janey Wilcos az elmúlt tíz évben minden nyarat a Hampton-vidéken töltött, de nem fizetett semmiért, legfeljebb egy-egy buszjegyet vett a saját pénzéből. Volt némi sikere modellként, ami hozott neki egy kis hírnevet, ez pedig elég volt ahhoz, hogy kapjon egy szerepet az egyik akciófilmben. Soha többé nem játszott, de csekélyke hírnevét megalapozta, és elég gyorsan rájött, hogy ezzel sok mindent megszerezhet.
James és a hamvasszőke Winnie Dieke (úgy kell ejteni, hogy “dik”, nem “dájk”), a tökéletes házaspár. (Vagy legalábbis saját maguk szemében ők a tökéletes házaspár.) Életük a munkájuk körül forog (és a gyerekük körül). Imádnak dolgozni. Munkájuk állandó elfoglaltságot és állandó idegességet jelent számukra. Munkájuk elszigeteli őket másoktól. Munkájuk (legalábbis szerintük) felsőbbrendűvé teszi őket másokkal szemben. Újságírók. Nagyon komoly újságírók.
A platinaszőke, gazdag és gyönyörű Cinderella hercegnő anorexiás és paranoiás. Mindkettőt sikeres férjének köszönheti, aki ráadásul meg is csalja. A manhattani felső tízezerhez tartozik, és boldogtalan. Pedig semmi dolga nem lenne, élhetné gondtalan életét. Mégis pszichiáterhez jár.
A szimplán szőke írónő, aki Londonba menekül Manhattanből, és megpróbál rájönni, mi az oka annak, hogy az amerikai nők által mélységesen lenézett és slamposnak titulált angolok miért mennek férjhez mégis oly könnyedén.
A történeteket olvasva szórakoztató, könnyed korrajzot kapunk Manhattanről. Vagy bármely nagyvárosról a világ bármely pontján.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző