Patricia MacDonald: A titkos hódoló

Ár: 800 Ft

Megvásárolható

Kategória:

Laura Reed boldogan él férjével és ötéves kisfiával a viktoriánus tengerparti üdülővároskában. Életét csak rosszindulatú anyósa keseríti meg, míg… egy éjszaka férje gyilkosság áldozata lesz. Ekkor az egész város ellene fordul, mindenki azzal vádolja,hogy megölte férjét az egymillió dolláros életbiztosításért. Csak férje nyomorék gyermekkori barátja, Gary Jurik áll ki mellette és kéthetente virágot küld neki, nem fedve fel kilétét.
A magányos özvegy egy jóképű idegen karjaiban keres menedéket, akihez hamarosan feleségül is megy. A rendőrség most már biztos benne, hogy ők ketten tervelték ki a gyilkosságot. Ezúttal Gary is ellene fordul, majd eltűnik.
Egyre több a Laura ellen szóló bizonyíték. Amikor elszakítják kisfiától és börtönbe zárják, Laura élete rémálommá válik. Ki lehet az a titokzatos ellenség, aki ennyire gyűlöli? Kiben bízhat, ha már a saját férjére is gyanakszik?

Patricia MacDonald egy hihetetlenül olvasmányos, feszültséggel teli pszichothrillert alkotott, amelyben senki sem az, akinek látszik, és amelynek cselekménye mindvégig tartogat meglepetést olvasói számára.

A férfi egyre közeledett. Teljesen fekete ruhát viselt, az arcát símaszk fedte. Ahogy közelebb lépett, Laure észrevette, hogy van valami a kesztyűs kezében. Tágra nyílt szemekkel, félelemtől zsibbadtan hátrált.
– Jimmy! – sikoltotta. – Segíts!
Mielőtt mozdulni vagy gondolkodni tudott volna, a férfi már mellette termett. Megpróbált hátrálni, próbálta elkapni a korlátot, de mögötte csak a lépcsősor tátongott. A férfi villámgyorsan kinyújtotta a karját, és már ütött is. Laura hatalmas csattanást érzett a fején. Megpróbált belekapaszkodni a korlátba, de nem érte el, és lezuhant a lépcsőkön.

– Ó, igen – mondta. Meggyőzi, hogy én öltem meg az apját. – Mi pedig meggyőzzük a bíróságot, hogy nem maga tette – mondta az ügyvéd kedvesen.
Laura ránézett a férfire, aki az élet napos oldaláról érkezett. Ahol az emberek békében és biztonságban élnek, és a rendőrséget csak akkor hívják, ha bajban vannak. Most meg itt van. Más lett. Valaki, aki bajban van. Akit elkerülnek az emberek, és a gyerekeiket is figyelmeztetik. Dobjatok ide egy kötelet! – akarta kiáltani. Én is hozzátok akarok tartozni. Ne hagyjatok itt!

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző