James Follett: Hatalom

Ár: 800 Ft

Megvásárolható

Kategória:

A védelem és a pusztítás legtökéletesebb eszközeinek kifejlesztése volt a célja Max Shannon és Leo Buller hadmérnököknek, miközben az új, szem által irányított, pillantásával gyilkoló technikával kísérleteztek. Max hírszerzéssel foglalkozott az öbölháború utáni Rijádban, és hallott egy különleges iraki tankról, amely átvészelte a Nyugat félelmetes támadását, s noha páncéltörő lövedékek sokaságát lőtték ki rá, a rakéták egytől egyig célt tévesztettek. Vajon mi lehet a titka az elpusztíthatatlan tanknak?
Miközben Szingapúrból Londonba repült, különös jelenség vonta magára a tudományos cikkeken dolgozó Lloyd Wheeler újságíró figyelmét. Egy tizenéves, szomorú tekintetű, agyonnyugtatózott lány időről időre bemondta a pontos időt – anélkül, hogy akár egy másodpercet is tévedett volna. Wheeler még sohasem látott autistát, de szeretett volna többet megtudni a tizenhat éves, egykedvű lányról, és különleges képességeiről.
Shannon és Buller mindent tudott az autistákról és a parafenoménekről. Ha a manipulatív parafenomének képesek tárgyakat mozgatni, akkor agyuk lemosásának olyan rendszereket lehet létrehozni, amelyek képesek tárgyakat – mint például a becsapódó rakétákat – megállítani. A manipulatív parafenoménok azonban rendkívül ritkák. Ilyen volt a repülőgépen utazó lány is. Képességei egyedülállóak, egyszersmind félelmetesek voltak…

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Fordító

Vajda János

Oldalszám

350