Dr. Csonkaréti Károly: Császári és királyi hadihajók

Előjegyezhető

Kategória:

Az 1870-es évek második felében Ausztria-Magyarország haditengerészete minden más tengeri hatalmat megelőzve kezdte építtetni a naszádoknál nagyobb, ún. torpedóhajókat, vagy más kategorizálás szerint, torpedócirkálókat. A tengeri és folyami hadihajók építésében a magyar hajógyárak oroszlánrészt vállaltak azzal, hogy a haditengerészet részére 88 hadihajót – köztük 13 tengeralattjárót – építettek.
A magyar hadihajózás múltját feltáró szerzőnek ez az új könyve az Osztrák-Magyar Monarchia császári és királyi haditengerészetének azon hajóival foglalkozik, amelyeken az I. világháborúban olyan bátran harcoltak a háromszoros túlerőben lévő ellenséges flottákkal tengerészeink. A közel kétszáz korabeli fényképpel és jellegrajzzal illusztrált kötet bemutatja a cs. és kir. hajóhad legfontosabb osztályait, tervezésük és építésük körülményeit.
Az olvasó megtalálja a hajók műszaki adatait a kicsi naszádoktól a 20 000 tonnás csatahajókig, valamint egy-egy izgalmas akció leírását. Külön kuriózuma a könyvnek az 1914-ig épült és szolgálatba állított hajókról készített egykori hajólajstrom közreadása.

Készleten
Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Sorozat

20. századi hadtörténet

Kiadás éve

2002

Oldalszám

318