Dr. Mercz Árpád: A must és a bor egyszerű kezelése

Előjegyezhető

Kategória:

TARTALOM
A szőlő 7
A szőlő érése 7
A szőlőfürt összetétele 9
A szüret 12
Szüreti előkészületek 12
Bortartályok 14
A fahordók és ápolásuk 14
Műanyag edények 18
Az üvegballonok 19
Cementhordók 19
Alumínium tartályok 20
A termés betakarítása 21
A szüret ideje 21
Szüret 22
A szőlő szállítása 23
Borkészítés 24
Cefrekészítés és – kezelés 24
Egyszerű fehér borok készítése 27
Mustkészítés 27
A must kezelése erjedés előtt 30
A must összetételének javítása 33
Erjesztés 39
Buké borok készítése 48
Különleges minőségű borok készítése 50
Siller- és vörös bork készítése 54
Vörösbor-készítés héjon erjesztéssel 55
Vörösbor-készítés melegítéssel 59
Kombinált eljárás 61
Siller – és rozé borok készítése 61
A borok kezelése 62
A tisztaság 62
Az újbor 64
Az alkohol 64
A savak 69
Az újborban végbemenő változások 70
Pinceműveletek 71
Töltögetés 72
Fejtés 77
Törésre hajlamos újborok kezelés és fejtése 94
A kénessavszint kialakítása 96
A borok korai tisztító kezelése 101
Derítés 101
Szűrés 110
Javító kezelések 114
Házasítás 114
Vadsavanyú újborok kezelése 118
Savemelés 120
Szín-és ízjavítás 120
A bor rendellenes elváltozásai 125
Borbetegségek 126
Borhibák 128
Különleges must- és borkészítmények 131
Szőlőkészítés 131
Mustkészítés 131
A must tartósítása 132
A must palackozása 133
Mustszörpkészítés 134
Sűrített must készítése 134
A must előkészítése 135
A must besűrítése 137
A sűrítmény cukorfokának megállapítása 137
A sűrítmény tárolása 138
Törkölybor (csiger) készítése 138
Seprőbor 139
Rácürmös készítése 140
Pálinkafőzési alapanyagok előállítása 140
Erjesztett szőlőtörköly 140
Borseprő 140
Utószó 143
Függelék 14

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző