Timon Béla: Őszibarack

Előjegyezhető

Kategória:

Dr. Timon Béla a Pécsi Állami Gazdaság főkertésze. Tizennégy éve dolgozik az ország egyik legnagyobb őszibarack-termelő gazdaságában. Ugyanakkor a pécsi házikerti termelőkkel is aktív kapcsolatban van.
Dr. Bubán Tamás a Kertészeti Kutató Intézet Újfehértói Kutató Állomásának tudományos munkatársa. Az alma és az őszibarack termőrügy-differenciálódásának folyamatát vizsgálja, valamint a vegyszeres termésszabályozást. Tizenötéves kutatói, kísérleti munkája (szabadföldi kísérletek is) a biztosítéka a könyvben közölt eredményeknek és útmutatásoknak.
Prof. dr. Ottilia Zeller, a stuttgarti Botanikai Intézet professzora, kb. két évtizede foglalkozik valamennyi gyümölcsfaj – köztük az őszibarack – virágképződésének folyamatával. E fontos téma hazai vizsgálatára – intézeti kapcsolatok révén – Bubán Tamás közreműködésével került sor.
Dr. Varga István a Baranya megyei Növényvédő Állomás (Szederkény) laborvezetője. E laboratórium feladata az őszibarackosokban bevezetésre kerülő új növényvédő szerek vizsgálata. Varga István speciális kutatási területe a károsítók előrejelzése és az őszibarack-levélfodrosodás betegségének vizsgálata.
Faluba Zoltán az Országos Mezőgazdasági Fajtakísérleti Intézet tudományos főmunkatársa. Speciális fajta kutatási területe a csonthéjasok, melyek közé tartozik az őszibarack is. Az új fajták felkutatása, megismerése céljából számos külföldi tanulmányúton (Szovjetunió, Olaszország, Franciaország stb.) vett részt.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző