Gerőcs László: Matematika – Gyakorló és érettségire felkészítő feladatgyűjtemény I. (CD melléklet)

Előjegyezhető

A feladatgyűjtemény tagja a Nemzeti Tankönyvkiadó új, 3 kötetes feladat) gyűjtemény-családjának (+3 megoldáskötet), amely feldolgozza a teljes középiskolai matematika tananyagot az új kétszintű érettségi szellemében, középszinten és emelt szinten egyaránt.
A több ezer feladatot tartalmazó feladatgyűjteményekben szintezzük az összesfeladatot.
Ez a szintezés a feladatok nehézségi fokát is jelöli:
KI = középszintű, könnyebb,
K2 = középszintű, nehezebb,
E1 = emelt szintű, könnyebb,
E2 = emelt szintű, nehezebb,
V = versenyre ajánlott feladat,
Gy = a gyakorlati vonatkozású, életközeli matematikapéldáknál áll.
A feladatgyűjtemények bőségesen tartalmaznak gyakorlópéldákat, azaz a matematika gyakorlati alkalmazását szolgáló feladatokat, segítve ezzel a későbbi felhasználást a szakmai, a tudományos vagy a mindennapi életben. A tananyagfeldolgozás módja egyszerre teszi lehetővé a középszintű és az emelt szintű érettségire való felkészülést. Szerzői és lektorai mindannyian a matematika tanításának kiváló és elismert szakemberei. A feladatok megértését néhol ábrák is segítik, melyek sorszáma megegyezik a feladat sorszámával.
Feladatok megoldása:
Mind a három kötetben megtalálható majdnem az összes feladat megoldása a CD-mellékletben, a borítóhoz ragasztva. Legtöbbször részletes megoldást közlünk, de helyhiány miatt néhol csak útmutatás vagy végeredmény fér el, és néhány egyszerű feladat megoldását az olvasóra bízzuk. Ajánljuk a tankönyvcsaládot 9-től 13. évfolyamon minden matematikaórára a gyakorláshoz, a témakörök elmélyítéséhez, a tehetséggondozáshoz és az érettségire készülőknek egyaránt. Köszönjük Kosa Tamás értékes segítségét, melyet a szerzőknek nyújtott.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Kiadás éve

2008

Oldalszám

235