Kaposi József: Feladatgyűjtemény az új történelem érettségihez – Írásbeli

Ár: 1000 Ft

Megvásárolható

Kategória:

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet történelem érettségi feladatgyűjteménysorozatával eredményesen felkészülhetünk a történelem érettségi vizsgára.
E kötet a 11-12. évfolyamos tananyaghoz ad több mint 300 feladatot: tartalmukban, megfogalmazásukban és értékelésükben is olyanokat, amilyenek az érettségi vizsgán lesznek majd. A feladatgyűjtemény szerzői aktívan részt vettek a történelem érettségi koncepciójának megtervezésében, a vizsgakövetelmények és a feladattípusok kidolgozásában, a próbaérettségik lebonyolításában és értékelésében.
Mivel az érettségin főként a tudás alkalmazásáról, a történelmi látásmódról, az elemzőkészségről kell számot adni, kötetünk feladatai is ezek gyakorlására adnak módot sok-sok forrással, ábrával, térképpel, képpel, diagrammal. A részletes érettségi vizsgakövetelmények témaköreinek mindegyikéhez közép- és emelt szinten egyaránt vannak rövid választ igénylő tesztfeladatok és problémamegoldó, illetve elemző esszéfeladatok. A kötet könnyen áttekinthető, a különböző feladattípusokat és a feladat által leginkább fejlesztett képességeket piktogramok jelzik, a közép- és emelt szintet pedig színnel különböztetjük meg.
A sorozat tagjai:
•Feladatgyűjtemény az új történelem érettségihez. írásbeli, 9-10. évfolyam
•Feladatgyűjtemény az új történelem érettségihez. írásbeli, 10-11. évfolyam
•Feladatgyűjtemény az új történelem érettségihez. írásbeli, 11-12. évfolyam
•Feladatgyűjtemény az új történelem érettségihez. Szóbeli, 9-12. évfolyam

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Megyeri Dalma

Kiadás éve

2013

Oldalszám

320