Wiedemann László: 2 esszé fizikáról, filozófiáról

Ár: 850 Ft

Megvásárolható

Kategória:

Jelen kötet két ismeretelméleti tanulmányt tartalmaz a fizika és a filozófia, il. a pedagógia határterületeiről.
A „Humánjelenségek… alapvetően pedagógiai ihletésű írás, a megértés folyamatát elemzi a tanár és a tanuló kapcsolatában. E fogalomnak alapvetően kétféle megközelítése van: egyik oldalon a logikai fogalmi analízisre épülő szaktudományos meghatározás áll, másikon a személyes érzet, az egyén szubjektív élménye egy adott probléma értéséről vagy nemértéséről. E két oldal a tanári munkában folyamatosan jelen van, a hatékonyság szempontjából meghatározó, hogy mennyiben sikerül egyensúlyt teremteni köztük. A látszólag „száraz téma a szerző fizikai és irodalmi műveltsége által izgalmas, jól követhető olvasmánnyá válik.
A „Gondolatok… inkább a fizika és a filozófia határán mozog. E két tudomány kapcsolata mindig is létezett, kiváló tudósokat és gondolkodókat ejtett rabul. Sokunk számára a „marxista megközelítés tette idegenné, unalmassá a témát.
Ez a könyv nem ígér könnyű szórakozást. Hisszük, hogy krimihez, videohoz szokott, könnyű pénzszerzési lehetőséget kereső világunkban is szükség van a megértés, a tudás, a gondolkodás mélységei felé mutató művekre.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző