Dr. Eke Károly: Lélek és test

Ár: 500 Ft

Megvásárolható

Kategória:

Kedves Olvasó!
Figyelmébe ajánlok egy fogalmat, amely ugyan világszerte szakmai viták tárgya, de annyi bizonyos, hogy a jövő orvostudománynak alappillérét körvonalazza, ez pedig a pszichoszomatikus (pszichovegetatív) orvoslás.
A pszichoszomatikus betegségek körébe tartoznak a lelki élet elsődleges zavarai, amelyek a vegetatív idegrendszeren keresztül valódi testi, szervi tüneteket hozhatnak létre. E betegségek gyógyításában pedig a legfontosabb alapelv a következő: a testi és a lelki működésük szüntelen kölcsönhatásának egysége maga az ember. Tehát betegség esetén a teljes embert kell gyógyítanunk.
Mi az új ebben? – kérdezheti most Ön, szemrehányóan. És teljes joggal. Ez az ősi igazság mindig is jelen volt a legkiválóbb orvosok szemléletében, gyógyító munkájában. Mi visszatérünk elődeink tapasztalataihoz, és felhasználjuk egy más világban? A technika korában, amikor az emberi tudás döbbenetes eredményeket produkál: felszámolja a rettegett fertőző betegségeket, védőoltásokat rendszeresít, csodás sebészeti beavatkozásokat hajt végre, stb.? E változások fordulatot hoztak az emberiség életébe. Mégis: a fenyegető ártalmak nem kevésbé veszélyes új formában ismét jelentkeznek.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző