Susanne F. Fincher: Mandalakészítés

Előjegyezhető

Kategória:

Mi is az a mandala? Hamvas Béla szavaival: Rendesen kör alakba rajzolt néhány ábra: élő alak képe vagy geometriai figura, betű, szám, szimbolikus forma, állat-, növény- vagy virágkép… A mandalát a misztikus intuíció látja meg, és meditációk alkalmával szemléletébe a misztikus intuíció merül el. A mandala szemléletébe merülve az ember az anyagi természetben használt tudatából kikapcsolódik és a transzcendens értelmek világába helyeződik át.
C. G. Jung egész életében foglalkozott a mandalákkal. Nem csupán tudós szemmel tekintett rájuk, hanem számosat ő maga készített: Csak amikor a mandalák festéséhez hozzáláttam, akkor ébredtem rá, hogy minden út, amelyet megjártam és minden lépés, amelyet megtettem… a középponthoz vezetett vissza. Egyre világosabbá vált előttem: a mandala a centrum. ez a kifejeződése miden útnak. Út a középponthoz, az egyénné váláshoz.
Suzanne F. Fincher műve, amelyet az Olvasó most kézhez vesz, gyakorlati könyv. A szerző – Jung követője – több mint harminc éve gyógyít és oktat. Tanácsait követve – kifejezett kézügyesség vagy festői tehetség nélkül is – bárki képes lehet mandalát készíteni. Segít kiválasztani a megjelelő anyagokat és eljárásokat, eligazít a színek, számok és motívumok jelképrendszerében.
Azok számára, akik zaklatott korunkban a forgatagból kissé kilépve nyugodt önismeretre, szellemi fejlődésre és harmóniára vágynak, szívből ajánljuk a mandalakészítést. Hasznos útmutatójuk lesz Suzanne F. Fincher könyve.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Fordító

Rét Viktória

Kiadás éve

1998

Oldalszám

229