A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupáda: A Bhagavad-Gítá úgy, ahogy van

Előjegyezhető

Kategória:

Ő Isteni Kegyelme A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada: Nem fedeztem fel és nem találtam ki semmi újat. A Bhagavad-gítát úgy adtam elő, ahogyan van, ennyi az egész.
Albert Einstein: Amikor a Bhagavad-gítát olvasom, azt kérdezem magamtól, hogyan teremtette Isten az univerzumot. Minden más feleslegesnek tűnik.
Mahatma Gandhi: Amikor csalódás ér, és már a remény halvány sugarát sem látom, akkor a Bhagavad-gítához fordulok. Rálelek egy-egy versre, és hamarosan mosolyra derülök magamban a tengernyi bánat közepette. Kívülről nézve tragédiákkal teli az életem, de a Bhagavad-gítá tanításának köszönhetően mindez nem hagyott bennem maradandó nyomot.
G. W. Hegel: A lenyűgöző Bhagavad-gítá határozott képet ad, segítségével felfoghatjuk az indiai vallás és filozófia egészét és végső célját.
Thomas Merton: A Gítát India vallásos kultúrája legfőbb irodalmi alapjának tekinthetjük. Ez a fordítása és magyarázata szintén örök érvényességét bizonyítja. Bhaktivedanta Swami azt a hasznos figyelmeztetést hozza el a Nyugatnak, hogy a mi magasan aktivizált és egyoldalú kultúránk olyan krízissel került szembe, amely önmegsemmisítéssel végződhet, mert nélkülözi egy hiteles metafizikai tudat belső mélységét. E mélység nélkül erkölcsi és politikai kijelentéseink nem többek puszta szavaknál.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző