Abílio P. Ribeiro: Fatima üzenete és az önfelajánlás

Előjegyezhető

Kategória:

A Fatimai Szentély Vándorszobra 1994. június 11-én Magyarországra érkezik három hónapos zarándoklatra. Ebből az alkalomból bocsátjuk közre Joaquim M. Alonso és Abilio P. Ribeiro atyák rövid írását, teológiai fejtegetését az 1917-es fatimai jelenésekről.
A csaknem nyolc évtizeddel korábban elhangzott anyai szavak kissé feledésbe merültek. Keveset hallunk róluk, pedig a Fatimai Szűz örök sorsunkkal kapcsolatos figyelmeztetése nem csupán 1917-ben volt időszerű, de aktualitása az évtizedek múlásával egyre nyilvánvalóbb. Ezt az aktualitást a bűn elhatalmasodása, az örök életről való megfeledkezés adja. Jézus Anyja, a legnagyobb igehirdető, a bűnösök menedéke Istentől kapott eszközeivel nyomatékosan figyelmeztet valamennyiünket a Szentírás tanítására: nincs számunkra fontosabb, mint örök boldogságunk munkálása.
A visszajelzések szerint a Vándorszobor útját a lelki élet megújulása kíséri. Már XII. Piusz pápa kifejezést ad ennek egyik írásában: Amerre csak jár, ömlik az ég áldása, áradnak a kegyelem csodái méghozzá olyan módon, hogy alig tudjuk elhinni, amit szemünk lát.. E káprázatos látvány a szebb jövő reményével tölt el bennünket.. Mi is a lelki élet megújulása és az imént említett szebb jövő biztos tudatában adjuk híveink kezébe néhány oldalas kiadványunkat.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Fordító

Szabó Klára Gabriella

Kiadás éve

1994