André Frossard: Van egy másik világ

Ár: 900 Ft

Megvásárolható

Kategória:

André Frossard a huszadik század legkiemelkedőbb konvertitái közé tartozik. Gyökerei, ha nem ismernénk nagyszerű műveit, azt mondhatnánk, látszólag ellentmondásos talajból táplálkoznak: apja a Francia Kommunista Párt első főtitkára volt, apai nagyapja zsidó családból származott, anyai nagyszülei pedig protestánsnak vallották magukat.
A szerző Van Isten, találkoztam vele című könyvében – mely hazánkban is nagy sikert aratott – elbeszéli, hogyan lett elkötelezett ateistából istenhívő, majd keresztény. Ennek az önvallomásnak a folyatatása e mű, melyben Frossard a megtérését követő évtizedet ismerteti a maga egyéni és utánozhatatlan stílusában. Az írás inkább elmélkedések sorozat élethelyzetek, lelkiállapotok fölött, mintsem szabályszerű életrajz. Talán ebben rejlik sikerének titka is: az olvasmányosság, az életszerűség és a keresztény lelkiség kimagasló gondolatai nagyszerű egységgé kovácsolódnak a könyvben.
Azok, akik olvasták a Van Isten, találkoztam vele című művet, bizonyára örömmel veszik kézbe a francia lelkiismeret éber őrének újabb alkotását.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Fordító

Puskely Mária

Oldalszám

121