Dr. Somogyi Antal: A modern katolikus művészet

Ár: 1200 Ft

Megvásárolható

Kategória:

Tapasztalatból tudom, hogy a modern egy bábművészet egyre szélesebb körökben kelt érdeklődést. Azt is tudom, hogy alkotásaival szemben a közönség legnagyobb része tanácstalanul áll, nem tudja őket megérteni, a körülöttük zajló ellentétes vélemények harcában nem tud eligazodni. Hiányzik hozzá a kellő esztetikai felkészültsége. Erre voltam tekintettel, mikor az esztetikai kérdések tárgyalásának aránylag oly nagy szerepet juttattam könyvemben. Mivel az érdeklődés homlokterében az építészet áll, vele foglalkoztam legbehatóbban.
Másik célom az volt, hogy külföldet járó művelt közönségünk könyvemnek hasznát vehesse, hogy nocsak régi korok műemlékeit, hanem a mi korunk alkotásait is keresse fel s tanulja meg őket helyesen értékelni.
Könyvem már két évvel ezelőtt elkészült s egy gyűjteményes kötetbe volt szánva. A nehéz könyvkiadói viszonyok miatt jelenik meg csak most és magában. A két évvel ezelőtt megírt szövegen nem változtattam. Két év a mai rohanó világban elég hosszú idő, ha aktuális kérdésekről van szó, mégis az az érzésem, hogy az a tárgyilagos kritikus álláspont, amelyet a modern egyházművészeti törekvésekkel szemben elfoglalni igyekeztem, ma modernebb, mint két évvel ezelőtt lett volna, amikor az újítás láza a forrásponton volt. Más irányú elfoglaltságom miatt az utóbbi két év alkotásaira már nem lehettem tekintettel, azonban könyvem még ilyen formában is az első kísérlet a modern katolikus művészet ismertetésére.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Kiadás éve

1933

Oldalszám

183