Reza Aslan: A zelóta

Előjegyezhető

Kategória:

Kétezer évvel ezelőtt egy vándorprédikátor és csodatevő járta be Galileát, s követőket gyűjtött, hogy megalapítsa Isten országát. Az általa elindított forradalmi mozgolódás annyira fenyegető volt a hatalom számára, hogy Jézust elfogták és kivégezték mint államellenes bűnözőt.
Leszámolva az évszázados mítoszgyártással, dr. Aslan új megvilágításba helyezi a történelem legnagyobb hatású és legrejtélyesebb személyiségét, s forrongó korának nagyítólencséjén keresztül vizsgálja Jézust: az I. századbeli Palesztinát mutatja be, azt az országot és azt a korszakot, melyet magával ragadott az apokaliptikus szenvedély. Ez volt a zelóták korszaka – a buzgó nacionalistáké, akik szent feladatuknak tekintették a római megszállás elleni harcot.
Reza Aslan felderíti az okokat, hogy a korai kereszténység miért hirdetett egy elképzelt Jézus-képet a békés, spirituális tanítóról, mintsem hogy meglátta volna benne a politikailag öntudatos forradalmárt. Dr. Aslan megpróbálja kideríteni, vajon Jézus hogyan értelmezte önmagát.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző