Teresio Bosco: A keresztény törvény 20 leckében

Ár: 800 Ft

Megvásárolható

Kategória:

Van-e törvényük a keresztényeknek, vagy megelégednek egy általános szeressük egymást felkiáltással?
Hitük és történelmük azt a választ adja kérdésünkre, hogy igen, vagy törvényük. Olyan törvényük van, mely Istennek a távoli múltban kimondott szavaiból áll, melyeket Mózes, a zsidó szabadító, 3200 évvel ezelőtt kőtáblákba vésett: a Tízparancsolat.
Jézus, a kereszténység megalapítója, az utóbb Hegyi Beszédnek elnevezett beszédében, tökéletesítette és megtisztította a Tízparancsolatot. A Hegyi Beszéd minden időkre a keresztények alaptörvénye. Ebben Jézus és a felebarátaink iránt meg-nyilvánuló szeretetet az isteni törvény alapjaként állítja elénk.
Ez a szeretet – amint azt Jézus nagyon életszerűen érzékelteti – nem egy általános szeressük egymást, hanem egy mélységesen komoly feladat és elkötelezettség, mely elmegy egészen megbocsátásig és az ellenségért való imádkozásig, a rossznak jóval történő viszonzásáig, a család egységének megőrzéséig (akkor is, ha a világi törvények megengedik a válást), és mindannak megtételéért, amit szeretnénk, hogy mások is megtegyenek nekünk.
Könyvünk két része:
– A Tízparancsolat,
– A Hegyi Beszéd
Ezeket egy harmadik rész követi, melyben röviden utalok a keresztény törvényt kiegészítő három szempontra: a lelkiismeretre, a társadalmi igazságosságra és a békére.
A könyv címe lehetne: A keresztény törvények kézikönyve is és természetes kiegészítője a Kereszténység 50 leckében c. munkánk. Szerzője Terisio Bosco, szalézi atya. Több életrajz és ifjúsági könyv írója. Munkája több mint százezer példányban jelent meg az LDC szalézi kiadónál.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Fordító

Véghseő Tamás

Kiadás éve

1998

Oldalszám

110