Krzysztof Debnicki: Nepál, királyság a fellegek között

Ár: 400 Ft

Megvásárolható

Kategória:

Nepál ősi kultúrájú himalájai ország, mélyen gyökerező hagyományokkal. Innen indulnak el a világ alpinistái, hogy meghódítsák földgolyónk legmagasabb csúcsait. Egy kis szerencsével itt lehet találkozni a jetivel, a legendás Havasi Emberrel. A szűz Kumari, a köztiszteletben álló Élő Istennő itt oszt tanácsokat és áldásokat. Káli istennőt csak a vér elégíti ki…
Nepál, amely századokon keresztül a külvilágtól elzárva vívta véres hatalmi csatáit, amelyet vad, könyörtelen természet övez, ahol kemény, de szeretetre méltó emberek élnek, Buddha születésének helye ma is viszonylag kevéssé ismert tája a világnak.
A könyv szerzője – a varsói egyetem orientalisztikai intézete modern ázsiai problémákkal foglalkozó osztályának munkatársa, aki gyermekkorát Kínában töltötte, majd később afrikanisztikát és történelmet tanult az accrai és a varsói egyetemen – az országban tett utazásairól, kalandjairól és nem mindennapi találkozásairól szóló riporteri beszámolójában felvázolja az utolsó hindu királyság történelmét és lakosainak európai ember számára egzotikus szokásait, életét.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző