Pethő Tibor: Hévíz és környéke

Ár: 500 Ft

Megvásárolható

Kategória:

A Panoráma balatoni sorozata tíz kötetből áll. Mindegyik egy-egy többé-kevésbé zárt tájegységet ismertet, középpontjában a környék legnagyobb, legismertebb üdülőhelyével. A kötetek három részre tagolódnak:
Az első általános képet fest a tájról, amelyre érkezünk, múltjáról, jelenéről, színeiről, hangulatairól, látnivalóiról s közbe-közbe egy-egy kedves, szórakoztató helybeli esetet, történetet is feljegyez.
A második rész gyakorlati útmutatót ad, az ismeretetett fürdőhelyek közérdekű címanyagát leltározza fel, a Tanácsházától a fodrászig, a szórakozóhelyektől a kirándulási lehetőségekig. Mondani sem kell talán, hogy ez a címjegyzék a könyv legromlandóbb anyaga. A balatoni fürdőhelyek ma rohamos fejlődésben vannak. Arra kérjük az olvasót, ne bosszankodjék, ha valahol eltérést fedez fel – inkább örüljön, hiszen lám, olyan tempóban épül, szépül, gazdagszik a Magyar Tenger környéke, hogy a leggondosabb adatgyűjtés sem tud vele lépést tartani.
Végül a függelék általános adatokat, érdekességeket gyűjt össze a Balatonról, dióhéjban adva mindazt, amit minden üdülőnek jó tudnia erről a szok színű és értékes természeti kincsről.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző