Dr. Kalotás Zsolt: Élet a Brinyón

Ár: 2000 Ft

Megvásárolható

Kategória:

Kedves Olvasó
Amikor az emberek az atomerőműre gondolnak, nem feltétlenül a természetvédelmi területek, a szép tájak, a természeti csodák jutnak elsőre eszükbe. Viszont mi, paksiak tudjuk, hogy városunk nemcsak reaktorokról, turbinákról, generátorokról szól. Az atomváros környékén rengeteg természetfotót készítenek lelkes amatőrök és profik, az erőmű melletti halastavaink visszajáró vendégkörrel büszkélkedhetnek, a környékbeliek pedig szívesen járnak strandolni a Fadd-Dombori Duna-holtág partjára.
Amikor Vincze Bálint természetfotós kollégám lelkesen számolt be nekem a Dunaszentgyörgyi-láperdőről, amelyet akkortájt nyilvánítottak természetvédelmi területté, éreztem, ez egy olyan téma, amire érdemes odafigyelni. Bálint az általa tisztelt és nemzetközileg is elismert természetfotóst, és természetügyi szakértőt dr. Kalotás Zsoltot ajánlotta, hogy az atomerőmű tőszomszédságában levő, természeti különlegességeket felvonultató láperdőt bemutathassa.
Úgy gondolom, ha lehetőségünk nyílik arra, hogy megismertessük környezetünk szépségeit a nagyközönséggel, akkor meg kell ragadnunk az alkalmat, ezért természetesen igent mondtam a felvetésre.
Kissé elcsépelt fordulat lenne azt mondani, hogy a képek önmagukért beszélnek, még ha jelen esetben ez így is van. Annyit azonban még mindenképpen hozzátennék, hogy dr. Kalotás Zsolt ebben az albumban is a tőle megszokott kimagasló szakértelemmel mutatja be a láperdő természeti csodáit.
Ezúton szeretném tehát meginvitálni Önt is erre a képes utazásra, amelyre nem is találhattunk volna jobb kalauzt dr. Kalotás Zsoltnál.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Vincze Bálint

Kiadás éve

2014

Oldalszám

156