Manfred Künne: Kaucsuk

Ár: 500 Ft

Megvásárolható

Kategória:

Évszázadok óta a gyermekek kedvenc játéka a labda. De vajon melyikük tudta, hogy levegő helyett akár vérrel és verejtékkel is megtölthették volna? Melyikük tudta, hány indián, néger és hindu életébe került nyersanyaga, a kaucsuk, azóta, hogy fölfedezték a furcsa, ismeretlen nedvet adó fát a brazil őserdőkben? Hány szerencsétlen indián esett áldozatul a Kolumbusz nyomában járó aranyra éhes spanyol konkvisztádorok gyilkos lándzsáinak – s hány néger esett áldozatul a XX. században a belga, francia és angol bankárok ügynökeinek, akik egyre több és több hasznot akarnak?
Világhódító kalandorok, szerényen és csendben kutató tudósok, merész vállalkozók, barbár katonák és finommodorú, de nem kevésbé barbár arisztokraták és bankárok elevenednek meg a rendkívül érdekes, újszerű regény lapjain, egyikük mesés gazdagságra tett szert a fehér nedv révén, a másikat – akár a labdát – hol fel, hol ledobta a forgandó szerencse, a harmadikat felőrölte mardosó lelkiismerete. S mellettük egy-egy tragikus sors a sok millióból: szerencsétlen hindu páriák, sorsüldözte indián szerelmesek, néger rabszolgák tragédiája.
Manfred Künne óriási történelmi anyagot dolgozott fel ebben az egészen újszerű, szinte balladai hangvételű, izgalmas regényben, amely olyan sok titokról rántja le a leplet, és emléket állít a gyarmatok szabadságáért küzdő politikusok és tömegek sok-sok millió szerencsétlen elődjének.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző