Dr. Keszthelyi Lajos: Szcintillációs számlálók

Ár: 3000 Ft

Megvásárolható

Kategória:

A magsugárzások részecskéinek észlelése alapvető feladat minden olyan kutatási és alkalmazási helyen, ahol a magtechnikát valamilyen formában felhasználják. A részecskék észlelésére kidolgozott eszközök között a szcintillációs számlálóknak rendkívül nagy jelentőségük van, mert segítségükkel a részecskék észlelésén kívül energiájukat is megmérhetjük.
E könyv célja, hogy röviden összefoglalja a szcintillációs számlálókra vonatkozó ismereteket mindazok számára, akik a szcintillációs számlálókat munkájuk során felhasználják. Az írás közben legfőbb szempontom az volt: a könyv anyaga oly mértékben legyen egyszerű és világos, hogy a legkülönbözőbb alapképzettségű olvasók is haszonnal forgathassák.
Az első rész (I-III. fejezet) a szcintillációs számlálók felépítésével foglalkozik a második rész (IV-VI. fejezet) pedig a számlálók különböző alkalmazási területeit írja le. Ez utóbbi rész csak az alapvető alkalmazásokat foglalja magában, amelyek lehetővé teszik a speciális alkalmazások megértését, ill. speciális jellegű mérőberendezések összeállítását.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző