Bernhard Edmaier: Geo art

Előjegyezhető

E varázslatos album a természet esztétikájának bemutatását tűzte célul. A sivatagokról, folyókról, szigetekről, partokról, hegységekről, jéghegyekről, gleccserekről, tengermélyekről, szigetekről és vulkánokról készült légi felvételek színek, formák és szerkezetek káprázatos variációit mutatják be. Földünk csodáit. Azokat az esetenként kubista, impresszionista vagy éppen szürreális fantasztikus formákat és színeket tárja elénk e páratlanul szép album, amelyek a természet művészi alkotásai, s sok-sok művész fantáziáját túlszárnyalják. A kötet minden oldala a természet csodálatos esztétikumával bűvöl el.
Minden egyes fotó igazi esztétikai élményt nyújt – írja a könyvről a FotoMAGAZIN kritikusa. Aki hagyja, hogy elvarázsolja ez a világ, annak csodálatos élményben lesz része, hiszen Edmaier fotói új dimenziót tárnak elénk. A légi felvételek melankolikus színvilága és elemző egyszerűsége mindenkit magával ragad.
A Welt am Sonntag című lapban pedig ez olvasható a kötetről: …páratlan szépségű természetfotókat foglal magába ez az album, amely a földkéreg merevnek hitt képződményeit egy másik perspektívából, a sokszínűség és a dinamizmus oldaláról mutatja be.
A szerző, Bernhard Edmaier független fotográfus München mellett él és művészetének központi témája a Föld esztétikája. A képekhez tartozó magyarázó szövegeket Dr. Angelika Jung-Hüttl geológus és szakújságíró írta, akinek sikerült a tudományos információkat izgalmas, olvasmányos stílusban közreadnia.
A könyv eredeti kiadása albumkönyv-díjat nyert.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Alcím

A természet csodái

Fordító

Szabados Kinga

Kiadás éve

2003

Oldalszám

154