Dr. Nógrádi Mihály: Bevezetés a sztereokémiába

Ár: 2000 Ft

Megvásárolható

Kategória:

Az utóbbi évtized lendületes fejlődésének eredményeképpen a sztereokémia megszűnt a szerves kémia speciális ága lenni, és ma már ez a terület a szerves vegyészek mindennapi munkájához a legszorosabban kapcsolódik.
A hazai szakirodalomban e témáról ez az első összefoglaló jellegű mű. A könyv alapja az az előadássorozat, amelyet a szerző a BME Továbbképző Intézet keretében tartott.
A könyv a sztereokémiai problémák széles skáláját a molekulaszimmetrián alapuló legmodernebb megközelítéssel tárgyalja és ezzel egységes rendszerbe foglalja a több évtizede ismert szerkezeti izomerektől a konformerekig az elméletileg lehetséges izomériafajták összes típusát. Minden új sztereokémiai problémát először a könnyebben áttekinthető elméleti modelleken mutat be, majd néhány gyakorlati példa ismertetésével kapcsolatot teremt az elméleti meggondolások és a reális problémák között. Az izomériafajták gyakorlati tanulmányozását ismertetve átfogó képet ad mind a klasszikus, mind a modern műszeres vizsgálati módszerekről, azok elvi alapjairól és teljesítőképességükről. A felvetett sztereokémiai problémáknak ez a dualisztikus tárgyalásmódja lehetővé teszi mind az elméleti érdeklődésű szakember, mind a gyakorló kémikus vagy biokémikus számára a könnyű tájékozódást és egyben rámutat az eddig kellőképpen figyelembe nem vett sztereokémiai szemlélet fontosságára.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Kiadás éve

1975

Oldalszám

245