Dr. Farkas Miklós: Matematikai kislexikon

Előjegyezhető

Kategória:

A magyar matematikai irodalomban a Matematikai kislexikon az első olyan mű, amelyik alfabetikusan rendezett címszavakban tartalmazza a legfontosabb matematikai fogalmakat, definíciókat, tételeket, módszereket, összefüggéseket.
A kislexikon közel háromezer címszót tartalmaz. A középiskolai tananyag minden lényeges fogalmát feldolgozza, ezen túlmenően kitér a matematika egyes speciális területein is mindazokra a fogalmakra, amelyek vagy elméleti szempontból alapvető jelentőségűek, vagy pedig gyakorlati alkalmazási lehetőségeik miatt kiemelkedően fontosak. A szócikkek írásakor arra törekedtek a szerzők, hogy a szöveg egyrészt korszerű és a matematikai precizitás szempontjából kifogástalan legyen, másrészt pedig a lényeg megértésének megkönnyítése céljából tartalmazzon szemléletes magyarázatokat, az általánosabb érvényű megfogalmazás mellett a leggyakrabban használt speciális esetekre vonatkozó értelmezéseket is.
A fentiekből következően haszonnal forgathatják a művet középiskolás diákok és tanárok, egyetemi hallgatók és matematikaoktatók, mérnökök, közgazdászok, a különböző természettudományok művelői és mindazok, akik érdeklődnek a matematika iránt.
Ezért nem meglepő, hogy az első kiadás hetek alatt teljesen elfogyott.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Kiadás éve

1979

Oldalszám

443