Sztrókayné Földvári Vera: Mátrixok

Előjegyezhető

Kategória:

Ez a könyv elsősorban az általános iskolák nyolcadik osztályos és a középiskolák első és második osztályos szakkörei számára készült. A könyv a matematika egyik fontos fejezetével – mely eddig az általános és középiskolai anyagban egyáltalán nem szerepelt -, a mátrixszámítással ismerteti meg a tanulókat.
Az első két fejezetet nyoplcadikosoknál fiatalabb tanulók is haszonnal forgathatják. Az első fejezet megértéséhez csak a természetes számokkal végzett alapműveletek ismerete szükséges, a másodikhoz már a teljes racionális számkört kell ismerni. Azok a nyolcadikosnál fiatalabb tanulók, akik a második fejezetet önállóan akarják tanulmányozni, a nyolcadikos tankönyvben megtalálhatják azokat az ismereteket, melyek a fejezet megértéséhez szükségesek. A középiskolák magasabb osztályos tanulói számára is hasznos lehet a könyv, különösen a harmadik fejezettől kezdve. Ezért ők a tanulást az első két fejezet elolvasása után a harmadik fejezetnél kezdhetik.
A matematika alkalmazási területein általában sokkal nagyobb mátrixok szerepelnek, mint a mi könyvünkben, például a közgazdaságban gyakoriak a 100-150 sorból és oszlopból álló mátrixok, a mátrixszámítás alapjait azonban kisebb mátrixokon lehet könnyen elsajátítani.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Sorozat

Általános iskolai szakköri füzet

Kiadás éve

1988

Oldalszám

125