Földi Pál: Az égbolt lovagjai

Ár: 1200 Ft

Megvásárolható

Kategória:

Ez a könyv nem a magyar hadirepülés részletes, mindenre kiterjedő története. Csupán a két világháborúban önfeláldozóan harcoló, hazájukat védő, és hősi halált halt magyar pilóták teljesítménye előtti tisztelgés.
Mint látjuk az első világháborúba kényszerített magyar hadirepülők sem tudásban, sem bátorságban nem maradtak el ellenfeleik mögött. Az antant hatalmak ezernyi modern gépcsodájával szemben, az elavult gépeken repülő magyar pilóták színe-virága hősi harcban áldozta életét. Legendás hősök voltak, akik vitézségükkel, emberségükkel kivívták maguknak nem csak a híres német bajtársak elismerését, de az ellenség rettegő csodálatát is.
Aztán amikor 1944 véres nyarán-őszén, ezüstösen csillogva, mély zúgással, tömegével jelentek meg hazánk egén a nyugati-szövetségesek terrorbombázói, halált és a pusztulást hozva, akkor tűnt fel velük szemben az égen a „Puma vadászok maroknyi gépe. Nem latolgatták a háború értelmét, „csupán védték a magyar családokat, városokat, és ezért sokan, nagyon sokan áldozták fiatal életüket. Nem „fasiszták voltak, hanem hősök!
Mindkét világháborúban az égbolt legendás lovagjai.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Alcím

Magyar hadirepülők a két világháborúban

Sorozat

Nemzet és Emlékezet

Kiadás éve

2014

Oldalszám

222