Sz. Sz. Lotockij: A háborúk és hadművészet története

Előjegyezhető

Kategória:

A több mint félszáz vázlattal illusztrált kötet az ókori Görögországtól és Rómától napjainkig – tehát mintegy 2500 év háborúiról és hadművészetéről, az ókori, középkori, újkori és legújabb kori hadseregek fegyverzetéről és technikai eszközeiről számol be.
Ily módon az olvasók töretlen képet kapnak mindarról, ami az emberiség szinte egész írott történetében lényeges és folyamatos volt a hadseregek megszervezésében, fegyverzetük kialakításában, hadviselési módjaikban.
A kötet modern felfogású szerkezeti felépítéséről tanúskodik arányainak szerencsés megválasztása is. Az első világháborúig csak annyit és olyan arányokban ír a háborúról és a hadművészetről, amennyi feltétlenül szükséges a teljes képhez. Utána azt tárgyalja részletesen, ami már modern történelem: az első és második világháborút, valamint az 1945-1962 közötti helyi háborúkat: a vietnami, a koreai, az egyiptomi, valamint az algériai háborút.
A kötet befejező részében egy terjedelmes fejezet foglalkozik azzal, milyen változásokat eredményeztek az atomfegyverek és más korszerű hadviselési eszközök a fegyveres erők szervezeti felépítésében, a haderő- és fegyvernemek harctevékenységében, az e harctevékenységet vezető parancsnokságok és törzsek munkájában

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Kiadás éve

1975

Oldalszám

515