Artner Katalin: Pécs – Európa magyar mediterrán városa

Ár: 900 Ft

Megvásárolható

Kategória:

Pécsett mi május elsejét mindig ünnepnek tartottuk. A rendszerváltást követően is megadtuk a módját a Munka ünnepének, nemzetközi tradíciók alapján, új tartalommal, kreatívan és együttműködésben a város polgáraival, a Magyar Szocialista Párttal, a szakszervezetekkel emlékeztünk meg a jeles napról.
A 2004. évi május elseje történelmi, egyedi és különleges e napok sorában.
Európa ismét eljött hozzánk, vagy mi értünk el újfent Európába? Pécs, a 2000 éves történelemmel megáldott, tradicionális kulturális, egyetemi város és régióközpont eddig is jogosan vélte az európai városok sorába tartozónak magát.
Most formálisan is csatlakoztunk, felpezsdült a város, meghívtuk testvérvárosainkat és azok testvérvárosait, nemzetközi fesztivállal ünnepeltük meg sok ezer fő részvételével a belépés napját, 2004. május elsejét.
Pécs különleges város, a magyar mediterráneum megtestesítője. A hely szellemisége minden idelátogatót megérint. Sok kutató foglalkozott már a „sense of place, a hely szellemének, szellemiségének megfejtésével. Számos magyarázat született, a legfontosabb azonban, hogy az idelátogató, a történelmi helyszíneken sétáló megérezze a terek, a kövek, a korabeli épületek közt járva a hely rendkívüliségét, egyediségét, szellemiségét, amelyhez hasonlatos sehol másutt a világon nem található, csak itt Pécsett, a világörökség városában.

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Kiadás éve

2004

Oldalszám

116