Terry Parssinen: Az Oster-összeesküvés, 1938

Ár: 1000 Ft

Megvásárolható

Kategória:

„AZ OSTER-ÖSSZEESKÜVÉS, 1938 számos új adalékkal szolgál az 1938-as Szudéta-vidéki válságról és különösen a Hitlert megbuktatni szándékozó összeesküvésről. Kiválóan megírt, feszültségektől sem mentes beszámoló a válság heteiről.
Peter Hoffmann professzor, A német ellenállás története, 1933-1945 írója
„AZ OSTER-ÖSSZEESKÜVÉS, 1938 eddig még nem ismertetett források és friss kutatási eredmények alapján teljesen új területet tár fel. Parssinen professzor lebilincselő munkája mindig hű marad a történeti forrásokhoz. Az izgalmas történet pontosan adja vissza a kor eseményeit – minden, a téma iránt érdeklődőnek ajánlott irodalom.
Winfried Heinemann, PhD, a német hadsereg alezredese
Sokan kíváncsiak, hogy milyen eszközökkel lehetett volna megakadályozni a második világháború kitörését. Hasonló módon nem kevesen számítanak a Hitler-ellenes összeesküvések rajongóinak. Terry Parssinen most bebizonyítja a korszak történései iránt érdeklődőknek, hogy a Hans Oster hírszerző tiszt és köre által szőtt, viszonylag kevéssé ismert 1938-as összeesküvés sokkal átfogóbb vizsgálatot érdemel. Ha a britek nem kapitulálnak Münchenben, Hitler ellenzéke talán akcióba lép – és ki tudja mi következett volna ezután?
Russell F. Weigley emeritus professzor, Temple University

Készleten

Kiadó

Kötés típusa

Szerző

Alcím

Hitler meggyilkolását és a II. világháború megakadályozását célul tűző katonai puccs története

Fordító

Tóth Róbert

Oldalszám

224