KÖNYVFELVÁSÁRLÁS

Könyvfelvásárlás - Ráday Antikvárium
Könyvfelvásárlás - Ráday

Feleslegessé vált, megörökölt könyveit szeretné eladni? Önnek komoly feladatnak tűnhet, nyugodtan bízza ránk, a könyvfelvásárlás számunkra napi rutin.

Segítünk Önnek, hogy az évek során felhalmozódott, időközben megunt vagy hagyatékból származó könyvei jó helyre kerüljenek. Olyan helyre, ahol megbecsülik majd azokat és örömmel forgatják. Szakembereink elkötelezettek abban, hogy a könyvek a számukra megfelelő környezetbe kerülhessenek.

A kapcsolatfelvételt követően, a részletek egyeztetése után végzünk értékbecslést, ez alapján árajánlatot adunk, ennek elfogadása esetén azonnal, készpénzzel fizetünk könyveiért.

A könyvfelvásárlás során mind az értékbecslés,mind a házhoz szállás díjmentes, abban az esetben is, ha az üzlet valamilyen okból nem jön létre.

Több évtizedes múlt

A Ráday Antikváriumot 14 éve alapítottuk, az azóta eltelt másfél évtized alatt a könyv- és antikvár szakma megbecsült szereplői lettünk. Szakértelmünkben megbízhat.

Ingyenes értékbecslés

Az Ön által eladásra kínált könyvek értékét szakirányú végzettséggel rendelkező kollégánk díjtalanul megvizsgálja és felméri azok értékét. Az értékbecslés akkor is ingyenes, ha az üzlet nem jön létre.

Gyors kiszállás

Vállaljuk, hogy előzetes egyeztetést követően helyszíni felmérést végzünk, amennyiben az Ön által felkínált könyvek mennyisége és az Ön által megadott cím alapján ez lehetséges.

Készpénzes fizetés

A szakértőnk által megadott vételárra a helyszínen ajánlatot teszünk. Ha Ön az ajánlatot elfogadja, akkor készpénzben, azonnal kifizetjük az Ön által felkínált könyvek árát.

Ingyenes kiszállás

Budapest területén telefonon vagy emailben történt előzetes egyeztetést követően 300 kötet fölött, nagyobb mennyiség esetén akár országosan is ingyenes helyszíni felmérést vállalunk.

Azonnali felvásárlás

A megvásárolt könyveket a helyszínen készpénzben kifizetjük és azonnal el is szállítjuk. Igény szerint gondoskodunk a nem eladható könyvek karitatív irányú elhelyezéséről.

Régi könyv felvásárlás - Ráday Antikvárium

Milyen könyveket, nyomtatott tételeket vásárolunk?

  • korát tekintve antik és használt könyveket, a könyvrégiségektől a napjainkban megjelent könyvekig bezárólag egyaránt
  • témáját tekintve a mesekönyvtől, a szakácskönyvön, a természet- és társadalomtudományos műveken, szépirodalmon át az ezoterikus művekig minden kategóriába eső könyvet megveszünk
  • képeslapokat, melyek 1945 előtt jelentek meg
  • bármi nemű régi sokszorosított nyomtatványt, szórólapot, plakátot, számolócédulát, stb.
  • térképeket, jellemzően az 1945 előtti időszakból,
  • fényképeket, hírességekről és/vagy a XX. század első felétől visszamenőleg
  • ismert személyek kéziratait
  • teljes hagyatékot, gyűjteményt
  • amiről Ön azt gondolja, hogy az más számára valami miatt érdekes lehet.

Antik és használt könyv felvásárlás

Bármilyen könyvet felvásárolunk, legyen az régi, antik könyv, régebbi vagy akár napjainkban kiadott használt könyveket.

Profilunk a könyvkiadás teljes körét lefedi, a könyvek témája tetszőleges lehet, minden kategóriában vásárolunk. Régi könyv felvásárlás szolgáltatásunk kiterjed a mesekönyvekre, szakácskönyvekre, a szépirodalmi művektől az ezoterikus könyveken át miden témában vásárolunk és kínálunk könyveket. Antikváriumunk több száz könyv kategóriát kezel.

A könyvek állapotát szakértőink szakmailag felmérik, mely során többek közt felmérik a könyv kiadás- és kötésváltozatát, egyedi jellemzőt, állapotát és a jellemzők alapján kalkulálnak reális becslést a könyvek értékéről. Nálunk a könyvfelvásárlás napi rutin, hívjon minket!

Képeslap felvásárlás

A képeslapok, mint az adott korszak hű lenyomatai, a mai napig széles körű érdeklődésre tarthatnak számot. A városokat, településeket ábrázoló képeslap mára sokszor jelentős fotó dokumentum is, de a mai napig keresett még számos különböző téma ábrázolása is a régebbi időből, mint a katonai, vadászati, humor, szerencsejáték és még számos egyéb élet és hangulatkép. Antikvár környezetben jellemzően az 1945 előtti képeslapok érdekesek, az azt követő időszak képeslapjai egyenlőre még kevésbé. Amennyiben rendelkezik képeslapokkal vagy képeslap gyűjteménnyel, ne habozzon hívni minket. Az egyeztetés során beszéljük át, hogy hány darab, milyen témájú és korú képeslapról van szó. Szakértőnk a telefonos egyeztetés során feltett kérdésekre kapott válaszok alapján viszonylag pontosan körvonalazza, hogy érdemes-e foglalkoznia az eladásra szánt képeslapokkal, vagy sem. Amennyiben igen, részletesen tájékoztatni fogjuk az elmaradhatatlan szemrevételezés lehetőségeiről, indokolt esetben munkatársunk megszervezi a kiszállást és a helyszínen becsüli fel a gyűjtemény értékét.

Nyomtatvány, szórólap, plakát felvásárlás

A nyomdaipar termékei közé, a klasszkius értelemben vett és legnagyobb számban előforduló könyveken kívül, számos olyan aprónyomtatvánnyal, szórólappal, plakáttal találkoztunk már munkánk során, melyek valamilyen szempontból a mai napig érdekesek. Ezek teljes körére általánosan igaz hogy minél régebbiek, annál inkább érdekesek és értékesek. A plakát esetében ilyen a történelmi, művelődés-, vagy helytörténeti, zenei és moziplakátok szöveges vagy grafikai változatai. Segítünk kiválasztani Önnek ezek közül, melyeknek további megőrzése fontos, mint múltunk értékeinek megőrzése. Ne hagyja, hogy ezek a fontos, múltat idéző nyomtatott termékek elkallódjanak!

Térkép felvásárlás

A mai GPS koordináták alapján tájékozódó ember már nehezen tudja elképzelni a térképek jelentőségét. Pedig ha egy pillanatra belegondolna mi lett volna ha James Cook hajóládájában térképekkel indul útnak ismertlen tájak felé. A régmúlt idők emberei, sokszor életük kockáztatása mellett jutottak azokhoz a létfontosságú földrajzi informácókhoz melyeket térképeken rögzítettek. A digitláis korszak beköszönte után az ezeken hordozott információk jelentősége ugyan elveszni látszik, a térkép, mint tárgy azonban a legközelebbi múltunk fontos dokumentumai, melyek között a tömegterméken túl számos ritka, művészi értékű darab készült. A térképekre - mint a nyomtatott dolgokra általában - szintén igaz, hogy minél régebbi, annál valószínűbb hogy értékes. A régi térképek pergamenre, vászonra készültek, vagy már a koraiak között is találunk papírra készült esetleg később vászonra kasírozott darabokat. A korai térképek fa, réz, acélmetszetű technikával sokszorosított és mint ilyen, művészi értékű nyomtatványok, a nyomólemezek kopási tulajdonságai tömeges előállításukat nem tette lehetővé. Erre már csak az ofszet, majd a digitális nyomdatechnika nyújtott lehetőséget, az ilyen eljárással készült térképek emiatt az esetek túlnyomó többségében antikvár szempontból nem érdekesek. Előbbiek szakszerű kezelését, megfelelő helyre juttatását a kereskedelmi értékének figyelmebe vétele mellett kötelességünknek tartjuk. Amennyiben rendelkezik olyan térképpel mely szakszerű beazonosítást igényel, forduljon hozzánk bizalommal, örömmel segítünk pontos meghatározásában, szükség esetén restauráltatjuk, megvásároljuk vagy ritka térkép esetén akár árverésen szerepeltetjük!

Fénykép felvásárlás

Mindannyiunk számára szívet dobogtatóak azok a fényképek, melyek ismert emberekről készültek. A családtagjainkról, barátkainkról készült fényképek kedvesek szívünknek, de mi a helyzet azokkal a fényképekkel, melyek kopottasak, ismeretlen helyeket vagy személyeket látunk rajtuk régi viseletben? Fényképek, melyek mára szokatlan módon, vastag kartonra készültek, üveglemez negatívok, melyeken sejtelmesen látszódnak egy rég megörökített kép halovány kontúrjai. Vajon érdemes megtartani ezeket, vagy vacak, értéktelen lomok? Mi abban hiszünk hogy az értéket védeni kell. Az utókor számára fontos fényképeket gondos kézzel kell kiválogatni és megőrizni, bízza ránk, megtesszük Ön helyett! Kérésére segítünk meghatározni korát és értékét, és segítünk a lehető legmegmegfelelőbb helyre juttatni a régi fényképeket!

Kézirat felvásárlás

Szakmánk egyik legérdekesebb szegmense a ritkán előforduló, éppen ezért komoly jelentőségű, más szempontból gyakorta a hamisítás gyanújába keveredő kéziratok. A kéziratok mindegyike egyedi, azonosításuk, eredetiségük, értékük megállapítása rendkívüli szakértelmet igénylő feladat. Szakmai tapasztalatunk segíti a papír, a tinta, esetnként a viaszpecsét korhűségének szinte azonnali megállapítását. Ezen felül számos rendelkezésünkre álló eszköz támogatja a meghatározást, többek között az íráskép behasonlítására szolgáló arhívum vagy múzeumi kollégákkal ápolt gördülékeny kapcsolat. Mindezek segítségével tudjuk megállapítani az adott kéziratokról, hogy eredetiek-e, ha igen akkor irodalmi-, történelmi szempontból jelentősek-e, végül milyen összegre rúg becsült értékük. Javasoljuk, hogy fontosnak tudott vagy vélt kézirataival körültekintően bánjon, hiszen egy jelentős kézirat értéke különlegesen magas is lehet.

Teljes hagyaték, gyűjtemény felvásárlás

Teljes hagyaték felvásárlásnál a szokottnál is nagyobb körültekintéssel járunk el. Az átlagosnál komolyabb időráfordítást igénylő feladatot ezesetben is díjtalanul végezzük el, figyelembe véve, hogy a jól eladható és a kereskedelmi forgalomba már nem való részei egyben maradhassanak.

Egy gyűjtemény sokkal több mint egy helyen lévő nagy számú könyv, a gyűjtemény többletként hordozza azt az időt és energiát nem kímélő gondoskodást mellyel összeállították. Ennek tiszteletben tartása mellett végezzük el a felmérését és adott esetben teszünk árajánlatot rá. Ha a gyűjtemény rangja megköveteli javasoljuk az árveréseinken keresztül történő értékesítést, mely esetben kockázatmentesen maximalizálható az érte kapható legmagasabb ár. Működésünk során tucatnyi alkalommal segítettünk örökösöket a számukra ismeretlen keresekedelmi terepen való eligazodásban, a szakmai szempontokon túl az érzelmi aspektusok figyelembe vétele mellett.

Forduljon hozzánk bizalommal és a megtiszteltetést a tőlunk telhető leggondosabb kezeléssel ellentételezzük!

Használt könyv felvásárlás - Ráday Antikvárium

Gyakori kérdések és válaszok

Mennyi időt vesz igénybe az értékbecslés?

Ezt nagy mértékben befolyásolja, az adott könyvek összetétele és mennyisége, általánosságban egy óránál több időt ritkán vesz igénybe.

Hol történik a könyvfelvásárlás?

A felvásárlás helyileg történhet helyszínre kiszállással, illetve 300 tételnél kisebb mennyiségű könyv esetén boltunkban, nyitvatartási időben folyamatosan, (héköznapokon 10 és 18 óra között) elölre egyeztetés nélkül is. Üzletünk címe: 1134 Budapest, Tüzér u. 1.

Csak használt és régi könyv felvásárlás esetén számíthatok Önökre?

A könyveken kívül képeslapok, térképek, metszetek, kisnyomtatványok, fényképek, kéziratok felvásárlását is vállaljuk. Minden ettől eltérő tárgy esetén szakképzett műtárgybecsüs munkatársunk örömmel áll rendelkezésére.

Mi a legkisebb mennyiség könyvfelvásárlás során?

Budapesten és környékén 300 kötet. Nagyobb mennyiségű könyv, jelentős hagyaték esetén akár országosan is vállaljuk a tételek helyszíni felmérését és megegyezés esetén annak felvásárlását, elszállítását.

300 kötet alatt budapesti boltunkban, nyitvatartási időben, folyamatosan van lehetősége eladni könyveit. Helyszín: 1134 Budapest, Tüzér u. 1. Nyitvatartás: H-P, 10-18h.

Telefonon tudnak előzetes árbecslést adni a könyveimre?

Bármennyire szeretnénk mi is, sajnos nem lehetséges. A könyvek beazonosítása az eltérő kiadások, kötésváltozatok miatt nem egyértelmű. Ezentúl az értékbecsléskor fontos szerepe van a könyvek fizikai jellemzőinek, állapotának, melyeket csak szemrevételezés során tudunk megállapítani. Végül, de nem utolsó sorban az adott példányokban lehetnek olyan bejegyzések, nyomok melyek jelentősen befolyásolják egy könyv értékét, növelhetik vagy csökkenthetik is akár. Jellemző értéknövelő tényező egy szerzői dedikáció, ugyanakkor gyakran előforduló értékcsökkentő tényező a firkálás, aláhúzgálás egy könyben.

Külön kell válogatnom a könyveket, mielőtt Önök a helyszínre érkeznek?

Nem szükséges tennie semmit érkezésünk előtt, hagyja nyugodtan a könyvespolcon vagy dobozokban, ahogyan éppen tárolja a könyveket. Kollégánk számára nem szükséges előzetesen rendszerezni, sorba rendezni a könyveket.

Minden tételt elvisznek a könyvfelvásárlás során?

Az eladhatónak minősülő könyveket vásároljuk, adott esetben azonban nincs akadálya hogy egészben tegyünk árajánlatot eladásra szánt könyveire és az összes könyvet elszállítsuk.

Mennyibe kerül a könyvek elszállítása?

A könyvek elszállítása ingyenes, árajánlatunk fellett, szolgáltatásunk részeként vállalunk minden, az adásvételre rakódó költséget. Semmilyen költség nem hárul Önre a felvásárlás során.

Mi történik a különleges, ritkaságnak számító tételekkel?

Hivatásunk hogy a könyvek méltó módon, értéküknek megfelelően találjanak új gazdára. Ennek szellemében a kiemelt értékű, ritkaságnak számító tételek árverésre bocsátását biztosítjuk, a részletekről Árverés oldalunkon olvashat.

Hagyatékot is felvásárolnak?

Igen, a könyveken túl bárminemű, sőt teljes hagyatékot is vásárolunk, részletes információkat a Hagyaték felvásárlás oldalunkon talál.

Hol érhetem el Önöket?

Emailben a konyv@radayantikvarium.hu emailcímen vagy telefonon a +36 70 423 8441-es telefonszámon. Amennyiben telefonon nem sikerül elérnie minket, minden esetben visszahívjuk!

Elérhetem Önöket a Facebookon is?

Igen, természetesen a https://www.facebook.com/RadayAntikvarium címen elérhetőek vagyunk.

Mikor hívhatom Önöket?

Munkanapokon 10 és 18 óra között. A hétvégét munkatársaink pihenéssel töltik, erre biztatjuk Önt is.

COVID járvány alatt is zavartalan a könyvfelvásárlás?

Igen. Munkatársaink természetesen az elvárható legnagyobb figyelemmel járnak el az óvintézkedések tekintetében. Számunkra mind a maszk viselése, mind a kézfertőtlenítés alapvető biztonsági szabálynak számít, melynek betartása mind az Ön, mind munkatársunk elemi érdeke.